Bibliyografik/Atıf veritabanları
BOOKCİTES ATIF DİZİNİ 
BookCites Atıf Dizini , sadece akademik kitaplara odaklanmış ve kitapların atıflarını kullanıcılara sunan bir kitap atıf dizinidir. Bookcites, kolay arayüze ve birden fazla arama seçeneğine sahiptir. Sadece atıf değil başlık ve yazarda da arama yapılabilmektedir. Kurumlara özel hazırlanmış olan panelde kurumsal atıf sayısı, okuma ve indirme sayıları gibi gelişmiş istatistikler detaylı olarak sunulmaktadır. 

SCOPUS (EKUAL)
Bibliyometrik araçlarla birlikte araştırma izlemeye, analiz etmeye ve görselleştirmeye yarayan, hakemli yayınlardan oluşan en büyük özet ve atıf veri tabanıdır. İçeriğinde 20.000 in üzerinde aktif dergi bulunmaktadır. Türkiye’de yayınlanmış 206 bilimsel dergiyi de kapsamaktadır. ULAKBIM EKUAL tarafından erişim sağlanmaktadır.
Kullanım kılavuzu için
tıklayınız.

SOBİAD ATIF DİZİNİ

Sobiad, Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri , Sağlık Bilimleri alanlarında yayınlanan toplamda 1132 derginin indekslendiği,atıflarının bulunduğu bir veri tabanıdır ve aynı zamanda Türkiye merkezli en çok sosyal bilimler makalesinin bulunduğu milli bir indekstir.
 
Hangi özellikler mevcuttur?
 
Sobiad Atıf Dizini, en basit arayüzü hedefleyerek kullanıcıların atıflarını bulmasına olanak sağlayacak yardımcı araçlar sunmaktadır:
*  Arama sonuçlarında yıllara göre sıralama seçeneği mevcuttur.
*  Her makale için yazar,özet,sayı,yıl,tür gibi bilgiler arama sonucundan makaleye tıklanarak erişilebilir, makaleler indirilebilir.
*  Bulunan sonuçlar kolayca yazdırılabilir, yazdırma öncesi düzenlenebilir.
* Kurumsal kullanım sayısı ve makale indirme sayıları istatistik raporu olarak kuruma sunulur.
*  www.sobiad.com mobil cihaz uyumlu bir hizmettir. 

Sobiad Atıf Dizinine kurumsal mail adresiniz ile üye olduktan sonra (@karabuk.edu.tr; @ogrenci.karabuk.edu.tr) kurum dışından da erişim sağlayabilirsiniz. 

Kullanım kılavuzu için
 tıklayınız.

WEB OF SCİENCE (EKUAL)
WOS (Web of Science) 1970'dan günümüze Science Citation Index-Expanded ve Social Sciences Citation Index’e erişim sağlayan bibliyografik bir veri tabanıdır. Makalelerin bibliyografik bilgileri, yararlanılan kaynakları ve atıfları listeler. Bir çok bilim dalı ve disiplinde 16.000'in üzerinde dergi, kitap ve konferans bildirilerini kapsayan bibliyografik ve atıf veri tabanıdır. Web of Science veri tabanında konu, yazar adı, dergi adı, ya da adres kısımlarından spesifik makaleler aranabilir. Ayrıca spesifik bir makaleye kimler tarafından atıfda bulunulduğu ya da makalenin atıfta bulundugu diğer makalelere de ulaşmak mümkündür. Atıf taramaları ISI veritabalarına özgü bir çalışmadır.

Kullanım kılavuzu tıklayınız.