JoVE (Journal of Visualized Experiments) Veritabanı deneme erişimine açılmıştır.
Değerli Kullanıcılarımızın Dikkatine;

2006 yılında yayın hayatına başlayan, makalelerin video ortamına aktarıldığı ve görsel olarak açıklandığı video veritabanın tüm koleksiyonları deneme erişimine açılmıştır.

Erişim Adresi: https://www.jove.com

Erişim Tarihleri: 12 Şubat - 9 Mart 2024

JoVE Haakkında: JoVE dünyada Etki Faktörü değerine (1.2) sahip olan tek video veri tabanıdır. An itibariyle, JoVE içerisinde 18.000’den fazla video makale mevcut olup her ay 150 yeni video eklenmektedir. Günlük olarak güncellenen JoVE içeriğindeki video makaleler, PubMed/Medline, ChemAbstracts, SciFinder ve Scopus gibi otorite kaynaklar tarafından indekslenmekte; Nature, Cell, PNAS ve PLoS gibi bilimsel çalışmalara yön veren yayınlarda atıf gösterilmektedir. İçeriklerin görsel – işitsel olarak kullanıcıya sunulması, yazılı metinde atlanabilecek noktaların daha iyi ve daha kolay anlaşılabilmesine olanak tanımakta ve kullanıcılara vakit kazandırmaktadır

JoVE Video Journal (Research): Akademisyenlerin araştırmalarında kullanabilmesi için hazırlanmış videolardan oluşmaktadır. Yeni bir teknik geliştirmek isteyen akademisyenler bu bölümlerdeki videoları izleyerek kendi deneylerini yapabilirler.
JoVE Science Education (Education): Öğrenci eğitimi için hazırlanan ve konuları basit şekillerde açıklayan videolardan oluşmaktadır. Akademisyenler bu içerikleri derslerinde eğitim amaçlı olarak kullanabilirler.

Jove Tanıtım Dokümanı
Jove Tanıtım Sunumu

KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI  
Erişim konusunda problem yaşamanız durumunda Kütüphane ile iletişime geçmenizi rica ederiz. 
E-mail: kutuphane@karabuk.edu.tr