54. Kütüphaneler Haftası etkinlikleri söyleşilerle devam ediyor
Karabük Üniversitesi, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından 54. Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında Karabük Üniversitesi Kütüphanesinde İletişim ve Sosyal Medya Uzmanı Melih Esat Açıl ve Karabük Üniversitesi öğrencisi ‘Kara Bulut’ kitabının yazarı Ömer Faruk Dinç’in katılımıyla “Sosyal Medya ve Yaratıcı Yazarlık” konulu söyleşi gerçekleştirildi.

Söyleşiye, akademik ve idari personelle birlikte Safranbolu Abdurrahman Yerlikaya Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ile öğretmenleri de katıldı. Söyleşide, Kocaeli Üniversitesinde gazetecilik okuyan ve aynı zamanda ulusal bir gazetede çalışan Melih Esat Açıl, günümüzde sosyal medya kullanımıyla birlikte bilginin hızlı yayılmasının iyi ve kötü sonuçlarına değindi. Karabük Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği öğrencisi Kara Bulut kitabı yazarı Ömer Faruk Dinç ise yazı yazmanın önemine ve yaratıcı yazarlık gibi konular hakkında konuştu.

“Sosyal medyanın etkisi çok büyük”

Sosyal medya kullanımının sosyolojik ve siyasi boyuttaki etkilerini aktaran İletişim ve Sosyal Medya Uzmanı Melih Esat Açıl şöyle konuştu: “Bu ülke gezi süreci ve 15 Temmuz süreci geçirdi. Bu süreçlerde sosyal medya aktif olarak kullanıldı. Sosyal medyanın yanlış kullanılmasından dolayı gezi sürecinde ülkemiz ekonomik olarak zarara uğradı. Sosyal medyanın olumlu bir etkisinden örnek verecek olursam, 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımız sosyal medya aracılığı ile halka ulaştı ve sokaklara halkı davet etti. Bu durumları örneklendirebiliriz, sadece ülkemiz değil diğer ülkelerde yaşanan durumlarda da sosyal medya bu denli etkili oluyor.”

“Yazı yazmak terapidir”

Genç yazar Ömer Faruk Dinç ise “Bir insan neden kitap yazar?” sorusunu yönelterek kendi kitap yazma hikayesini anlattı. Dinç, geçmişte yaşadıklarını aktarmak ve hem hayal ettiği karakterleri hem de kendini anlatmak amacıyla kitap yazmaya başladığını söyledi. Yazı yazmanın önemine vurgu yapan genç yazar katılımcılara çok okumaları, çok araştırmaları ve sorgulamaları konusunda tavsiyelerde bulunarak “Başkalarının düşünceleri sizin gerçeğiniz olmamalı” dedi. Özellikle lise çağındaki öğrencilerin katılım sağladığı söyleşide genç yazar Dinç “İstediğiniz zaman istediğiniz mesleğe sahip olabilirsiniz yeter ki ne istediğinize karar verin, bu karar doğrultusunda da harekete geçin.” diyerek öğrencilerin sorularını cevaplandırdı.

Karabük Üniversiteli genç yazar Ömer Faruk Dinç, yazı yazmanın psikolojik ve sosyolojik etkilerine değinerek şunları söyledi: “Kendinizi geliştirmek için sürekli yazın, aklınıza gelen her şeyi yazın, yazı yazmak terapidir. Ünlü yazarların hepsi her gün yazı yazarak kendini geliştirmiştir. Son zamanlarda milli değerlerimizi yitiriyoruz, kitap başlıklarında bile yabancı başlıklar kullanılıyor. Siz bize değer katmış yazar ve şairlerimizi okuyup onları örnek alın.”

Söyleşinin ardından yazar Ömer Faruk Dinç, okurları için ‘Kara Bulut’ kitabını imzaladı.