Karabük'te 55. Kütüphane Haftası Kutlandı
25-31 Mart tarihleri arasında kutlanan Kütüphane Haftası Kutlamaları "Sürdürülebilir Kalkınmada Kütüphanenin Rolü" temasıyla başladı.

Zübeyde Hanım İl Halk Kütüphanesi Konferans Salonunda başlayan 55. Kütüphane Haftası etkinliklerine Vali Fuat Gürel ve eşi Özlem Aras Gürel, Hukuk Müşaviri Numan Tahir Şimşek, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, vatandaşlar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Hoca Ahmet Yesevi İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunduğu etkinlik Final Okulu öğrencilerinin sergilediği müzik dinletisi ile devam etti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayınlar Genel Müdürlüğünce hazırlanan "Sıra Dışı Okurlar" konulu belgesel gösteriminin yapıldığı törende, bebek ve okul öncesi kategorisi, çocuk kategorisi, genç kategorisi, yetişkin kategorisi ve 65 yaş üstü kategorisinde en çok kitap okuyanlara Vali Fuat Gürel tarafından ödülleri verildi. Final Okulları öğrencilerinin hazırladığı resim sergisinin açılışını yapan Vali Gürel sergiyi gezerek eserleri yapan öğrencilerle bir süre sohbet etti.

55. Kütüphane Haftası kutlamaları 81 ilde aynı anda başlayan "81 ilde kitap okuyoruz" projesi kapsamında Vali Fuat Gürel ve eşi Özlem Aras Gürel, protokol üyeleri, öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla 12.30-13.00 saatleri arasında Kent Meydanında kitap okuma etkinliği ile devam etti.