”1 Kitap 1 Yazar”ın konuğu hızlı okuma uzmanı, yazar Azak oldu
   Karabük Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından Ayaklı Kütüphane Topluluğu iş birliğinde düzenlenen “1 Kitap 1 Yazar” etkinlikleri kapsamında uzman eğitimci yazar Ahmet Akay Azak okurlarıyla buluştu. 

 

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından geleneksel hale gelen ve Ayaklı Kütüphane Topluluğu iş birliğinde düzenlenen “1 Kitap 1 Yazar” etkinliklerinin konuğu uzman eğitimci yazar Ahmet Akay Azak oldu. Söyleşi ve imza günü etkinliği Karabük Üniversitesi Kamil Güleç Kütüphanesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi

Hızlı okuma teknikleri ile ilgili bilgiler veren hızlı okuma uzmanı, yazar Ahmet Akay Azak,  “Okuma eylemi ağız ile olmaz göz ile olur. İç ses yapılmaz gözle takip edilir. Okuma eylemi ağız ile yapıldığı zaman anlama oranı yüzde 35 azalır ve cümleler daha yavaş okunur.’’ diye konuştu.

Hızlı okuma tekniklerinin Türkiye çapında ciddi bir proje olduğunu belirten Azak, Türkiye’deki okuma oranlarının artabilmesi için anlayarak hızlı okuma tekniklerinin gerçekleşmesi gerektiğine ve hızlı okuma teknikleri ile dakikada 2 bin kelimenin okunabileceğine dikkat çekti.

Hızlı okuma eylemi için öğrencilere tavsiyelerde bulunan Azak, kitap okunan ortamda insan trafiğinin olmaması gerektiğine dikkat çekerek okuma yapılan ortamın beyaz tonlarda ve kitabın rahat bir pozisyonda okunması gerektiğini belirtti. Ayrıca Azak, metinler parmak ucu veya kalem ile okunduğunda, zihnin cümle ile bağlantılı diğer cümleleri daha hızlı anladığını ve bu sayede okuma hızının da artığını söyledi.

Programda Eğitimci Yazar Azak, fotografik bakış, ön okuma, derin okuma, hızlı okuma, satır tarama, S tekniği, Z tekniği ve göz tembelliğini gidermek ile ilgili göz kası çalışmalarını öğrencilerle birlikte uygulamalı bir şekilde gerçekleşirdi.

Linke tıklayınız ..