Genç Yazar Kaan Murat Yanık ile Söyleyişi
Üniversitemiz Kütüphane Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından Yazar Kaan Murat Yanık’ın katılımıyla söyleşi gerçekleştirildi.

Öğrenci Konseyi Başkanlığı, Mavera İlim, Fikir ve Sanat Kulübü, Artı Kariyer Kulübü, Edebiyat Kulübü ve Ab-ı Hayat Gençlik Platformu’nun katkılarıyla ‘Her Ay 1 Kitap 1 Yazar’ projesi kapsamında bu ay Yazar Kaan Murat Yanık, Üniversitemizin konuğu oldu.

Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu’nda gerçekleşen söyleşiye İl Kültür Turizm Müdürü İbrahim Şahin, Kütüphane Dokümantasyon Daire Başkan Özcan Büyükgenç ile öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Özcan Büyükgenç konuşmasında kitabın önemine vurgu yaparak şunları söyledi: “Günümüzde radyo, televizyon, bilgisayar, internet gibi iletişim ve bilgilenme araçları gelişmiştir. Ne kadar gelişse, yaygınlaşsa da bunların hiç birisi kitapların yerini tutamaz. Dünyanın en gelişmiş ülkelerinde kitaba, kütüphaneye olan ilginin azalmaması hatta artması bunun kanıtıdır. Bireylerin hayatına renk ve anlam kazandıran kitaplarla, kitapların korunduğu ve okuyucuların hizmetine sunulduğu kütüphanelerin insan hayatındaki öneminin vurgulanması ve bireylere okuma alışkanlığının kazandırılması amacıyla Kütüphaneler Haftası’nın 52’inci yılını kutlamaktayız.”

Konuk yazar Kaan Murat Yanık da konuşmasına iletişim araçlarının gelişmesine bağlı olarak kitap okuyanların çektiği zorluklara değindi. Yanık konuşmasında şunları kaydetti: “Kafelerde konuşulan konular tekelleşti, herkes aynı şeyleri konuşuyor. Kitap okuyan, film izleyen, kafası farklı çalışan insanlar çok büyük yalnızlık çekiyor. Buna entelektüel yalnızlık da diyebiliriz. Kitap okuyan kişi okuduğunu arkadaşlarına anlatmakta zorluk çekiyor.  Çok fazla kutuplaştık. İnsanlar okudukları kitaplara, izledikleri TV programlarına göre ayrılabiliyor.”

Yazdığı “Butimar–Sessizliğin Kanatları” adlı kitabı için “İçime sinen bir kitap oldu” diyen Yanık sözlerine şöyle devam etti: “İnsanlar bir şeyler öğrensin diye değil, okumak istediğim için kitapları yazıyorum. Yazılmış romanlar olsa da okusam dediğim eserler çıkartmaya çalışıyorum. Benim amacım geçmişte kalmak.”

Söyleşinin sonunda günün anısına Yazar Kaan Murat Yanık’a, İl Kültür Turizm Müdürü İbrahim Şahin ve Kütüphane Dokümantasyon Daire Başkanı Özcan Büyükgenç tarafından hediye takdim edildi, ardından ünlü Yazar Yanık hayranları ile bir araya gelerek kitaplarını imzaladı.

Fotoğraflar için tıklayınız ..