2019 senesinde abone olunan veritabanları
Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığımızın 2019 senesinde 6 adet elektronik kaynağa abone olmuştur.

HUKUK TÜRK
T.C. Mevzuatı (Kanunlar, Kanun Hükmünde Kararnameler, Tüzükler, Yönetmelikler, Bakanlar Kurulu Kararları, Genelgeler, Tebliğler) ve İçtihatları (Yargıtay, Danıştay, Anayasa Mahkemesi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Kararları), Resmi Gazete, Mevzuat Grupları, Türk Hukuk Bibliyografyası, Dilekçe ve Sözleşme Örnekleri, Kanun Tasarıları, Kanun Gerekçeleri, Yeni ve Değişen Mevzuat, Hukuk Sözlüğü gibi hukuki bilgi kaynaklarını bünyesinde bulunduran bir veritabanıdır.

http://www.hukukturk.com/Default.aspx

MATHSCİNET
MathSciNet, 1940 yılından günümüze kadar matematikle ilgili yayınlara ait eleştiri, atıf ve bibliyografik bilgi veren web tabanlı bir veri tabanıdır ve Amerikan Matematik Derneği tarafından oluşturulmuştur.

https://mathscinet.ams.org/mathscinet/    

TURCADEMY Veritabanı
Turcademy Türkiye Akademik Yayınlar Platformu ülkemiz dijital yayıncılığının gelişmesi amacıyla Informascope firması öncülüğünde hayata geçmiştir. Tasarımı ve teknik altyapı çalışmaları yerli mühendisler tarafından geliştirilerek tamamlanan Turcademy platformunun dermesini kütüphanelerimiz tarafından en çok tercih edilen Anı Yayıncılık, Gazi Kitabevi, Palme Yayıncılık, Pegem Akademi Yayıncılık ve Seçkin Yayıncılık gibi değerli yayınevlerinin akademik kaynakları oluşturmaktadır. Turcademy platformunun fiyat bilgisini ve erişim linkini aşağıda görüntüleyebilirsiniz.

https://www.turcademy.com/tr

Turcademy veritabanına üniversitemiz ip’lerinden ve proxy ayarı yaparak üniversite dışından tam metin olarak internet üzerinden ulaşabilirsiniz. Kitabı indirmek için karabuk.edu.tr uzantılı mail adresleriniz ile kayıt olduktan sonra, lisans ve indirme bölümünden uygun yazılım ve lisansı indirdikten sonra LockLizard programını kullanarak masaüstünüzde kitabı görüntüleyebilirsiniz.
 
 
UP TO DATE      
UpToDate veri tabanı, 22 Uzmanlık alanında, 6000’den fazla uzman doktor tarafından hazırlanan 10.500’den fazla konu içeriğine erişim sunmakta olan kanıta dayalı bir klinik karar destek sistemidir. UpToDate; sürekli güncellenen, kanıta dayalı klinik bilgilerle donatılmış ve kullanımı kolay ara yüzü ile dünyanın en çok kullanılan klinik bilgi kaynakları arasında yer almaktadır. Doktorlar tarafından hastalık teşhisinde bulunulması, tedavi planı hazırlanması ve klinik bilgilerin hızlı ve etkin şekilde paylaşılmasına olanak verecek şekilde tasarlanmıştır. UpToDate dünyanın en çok kullanılan Klinik Karar Destekleme araçlarından birisidir, dünya çapında 170 ülkede 30.000’den fazla hastanede, 1.000.000’dan fazla doktor tarafından yılda 23 milyon defadan fazla erişilen bu kaynak daha iyi teşhis ve tedavi kararları almalarına yardımcı olmaktadır. Dünya çapında yapılan birbirinden bağımsız 60 ayrı çalışmada UpToDate’ in; hastane kalitesinin arttırılması, hasta yatış sürelerinin, ölüm oranlarının ve hastane harcamaların azaltılmasına yaptığı olumlu etkiler gösterilmektedir. Aşağıda takip edilecek yol ile Kurum içinde bir kez bilgisayarlarınızdan kayıt yaptıktan sonra, oluşturulan kullanıcı adı ve şifre ile UpToDate' e evlerden/telefon ve tabletlerden erişmek mümkün olacaktır.

https://www.uptodate.com/contents/search

 
Sobiad Atıf Dizini
Sobiad, Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri , Sağlık Bilimleri alanlarında yayınlanan toplamda 1132 derginin indekslendiği,atıflarının bulunduğu bir veri tabanıdır ve aynı zamanda Türkiye merkezli en çok sosyal bilimler makalesinin bulunduğu milli bir indekstir.
Hangi özellikler mevcuttur?
Sobiad Atıf Dizini, en basit arayüzü hedefleyerek kullanıcıların atıflarını bulmasına olanak sağlayacak yardımcı araçlar sunmaktadır:
*  Arama sonuçlarında yıllara göre sıralama seçeneği mevcuttur.
*  Her makale için yazar, özet, sayı, yıl, tür gibi bilgiler arama sonucundan makaleye tıklanarak erişilebilir, makaleler indirilebilir.
*  Bulunan sonuçlar kolayca yazdırılabilir, yazdırma öncesi düzenlenebilir.
* Kurumsal kullanım sayısı ve makale indirme sayıları istatistik raporu olarak kuruma sunulur.
*  www.sobiad.com mobil cihaz uyumlu bir hizmettir.

https://atif.sobiad.com/
 
 
İdealOnline Veritabanı
"İdealonline”, Dergi, Kitap, Makale, Sempozyum&Kongre ve diğer bilgi kaynaklarını bir platform altında toplayan, kapsamlı ve geniş bilgiye Türkçe kaynaklarda da ulaşılmasını sağlayan, bunları okuyucuların hizmetine sunan veri tabanıdır.
Abone olunan koleksiyon içerisinde 400 Tıp kitabı, 489 akademik dergi ve 146 popüler dergi bulunmaktadır.

http://www.idealonline.com.tr/IdealOnline/ 

Ekual veritabanları da dahil kurumumuzun erişimine açılmış olan tüm e-kaynaklar, ayrıntılı kılavuzlar ve dergi listeleri için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz;

http://kutuphane.karabuk.edu.tr/icerikGoster.aspx?K=S&id=30&BA=index.aspx